Чому в апельсина часточки?
Квітка апельсинового дерева має п'ятипроменеву симетрію, і кожне гніздо у зав'язі розділене надвоє. Всі ці половинки розвиваються в часточки, Так що в результаті виходить 10 штук.
Частки допомагають розподілити всі поживні речовини апельсина на кілька відсіків. І якщо раптом один із відсіків буде пошкоджений, то поживні речовини з інших відсіків ще мають шанс вижити. Ну і до того ж часточки також підвищують радість від поїдання апельсину.
Справа в тому, що виросли на мутантному дереві апельсини, крім «пупка», мали й багато корисних властивостей: вони смачні, безнасінні, легко чистяться і не дуже соковиті (зручно їсти часточки руками!).
Смачні та солодкі апельсини повинні бути соковитими, а тому і вагомими – вибирайте плоди важчими. Обов'язково понюхайте – стиглі плоди мають виразний аромат. Якщо знайдете апельсини з яскраво-вираженим пупком (верхівка плоду), то напевно такий плід буде смачним та солодким.