Чому взимку помідори несмачні?

Це відбувається через синтез ферменту руйнує пектин, що призводить до розм'якшення і втрати форми плода. У природі це необхідно рослині, щоб розсіяти насіння. Плід стає м'якшим, створюючи прекрасне середовище для мікроорганізмів, тріскається, і втрачає товарний вигляд. Відокремити процеси дозрівання та псування неможливо.

Велика кількість бічних пагонів гальмує дозрівання плодів та загущує кущ. В результаті помідори отримують менше сонячного світла та харчування, виростають дрібнішими та несмачними.

І тут також важливо знайти золоту середину. Томати можуть бути пухкими та несмачними або від нестачі добрив, або, навпаки, від перенасичення ними. Особливо цим грішать любителі наситити помідори азотом, щоб вони швидше та краще росли.

loading
×