Чому я худну під час вагітності?

Худнути у період виношування дитини можна і потрібно, якщо мається на увазі швидкий набір маси тіла. Надлишок кілограмів може нашкодити як дорослій особині, так і дитині. Він призводить до появи болю в суглобах і спині, набряклості, дестабілізації артеріального тиску і навіть до гіпоксії плода.

Щоб не погладшати під час вагітності, не їжте жирне та смажене м'ясо, свинину. Замініть його відвареним м'ясом курки, індички та кролика. Ці сорти багаті на білок. Включіть у свій раціон морську та червону рибу, вона містить багато кальцію та фосфору.

Кількість прогестерону, який протягом усього терміну вагітності відповідає за запаси про запас поживних речовин і рідини, знижується. В результаті починає виводитися зайва рідина з тканин, що проявляється загальним зменшенням набряків. Відповідно, відбувається втрата ваги.

loading
×