Чому йде пара від гарячої їжі?

Основна причина – при температурах вище за точку Лейденфроста нижня частина краплі миттєво випаровується при контакті з гарячою поверхнею. Прошарок пари, що виходить, підвішує частину краплі, що залишилася над поверхнею, запобігаючи прямому дотику між рідкою водою і гарячим тілом.

Прозорий пар піднімається з поверхні окропу. Його температура близько 100 °C. Над ним знаходиться більш прохолодне та щільне повітря. Він «тоне» у парі, а пар, Навпаки, створює висхідні потоки, в яких остигає і конденсується.

Вологе гаряче повітря виходить з носика і конденсується з холоднішим повітрям, тому ми бачимо ніби маленькі крапельки води.

Пар – Це газ, утворений при переході води з рідкого стану в газоподібний. На молекулярному рівні це відбувається, коли молекулам H2O вдається звільнитися зі сполуки (наприклад, водневого зв'язку).

loading
×