Чому з кукурудзи виходить попкорн?
Ця властивість пояснюється особливою будовою зерна, в якому знаходиться крапелька крохмалю, що містить воду. При нагріванні вода закипає, пара підриває оболонку і зерно розкривається, збільшуючись в обсязі.
Для найпростішого вигляду попкорну потрібно всього три інгредієнти: зерна кукурудзи, сіль та олія. Можна, можливо взяти соняшникове рафіноване або оливкове – обидва відмінно доповнять зерна, що вибухнули. кукурудзи. Також за бажанням використовуйте спеції, наприклад копчену паприку, або свіжі трави.
Як кукурудзяні зерна перетворюються на попкорн Для приготовлення попкорну підходить лише спеціальний сорт кукурудзи – вибухаючий. Інші види рослини підходять тільки для виробництва крохмалю, вживання людиною і домашніми тваринами (великою рогатою худобою, птицею).
Всипте в олію зерна кукурудзи, зменште нагрівання до середнього і моментально накрийте кришкою ємність. Кришку не знімайте, тому що зерна при розкриванні розлітатимуться в різні боки! Дочекайтеся моменту, коли тріск практично закінчиться і вимкніть нагрівання. Попкорн буде готовий приблизно за 3 хвилини.