Чому затяжне печиво називається Марія?

Печиво «Марія» винайдено у 1874 році англійською кондитерською компанією «Peek Freans» (англ.) на честь заручин великої княжни Марії Олександрівни з Його Королівським Високістю принцом Альфредом герцогом Единбурзьким, другим сином королеви Вікторії.

Готується печиво затяжне із еластичного пружного тіста. Його доводиться довго розкочувати, оскільки воно швидко повертається у початкову форму. Процес приготування затягується, звідси і назва.затяжне».

Затяжне печиво відрізняється шаруватою структурою, воно менш крихке, ніж цукрове, і гірше набухає. Цукру та жирів воно містить менше. Тісто для затяжного печива пружно-еластичний, перед випіканням на нього наносяться проколи, щоб воно залишалося рівним.

Галети (фр. galette; від старофранц. gal – валун, голяка) – сухе печиво із тривалим терміном зберігання. В італійській мові словом galletta називається сухий плоский коржик, який замінює звичайний хліб морякам під час довгих плавань.

loading
×