Чому житній хліб корисніший за пшеничний?

В чому секрет? Все просто: по-перше, зерно жита набагато багатше на вітаміни, амінокислоти і мікроелементи, ніж зерно пшениці; і по-друге, житній хліб менш калорійний, ніж пшеничний за рахунок меншого вмісту крохмалю та вуглеводів. Тому й користі від такого хліба більше!

Житній хліб містить 40-45% вуглеводів. Він менш калорійний (200 ккал на 100 г), ніж пшеничний (пшеничний – У межах 300). Біологічна повноцінність житнього хліба (за вітамінами, амінокислотами) вище, ніж пшеничного, проте він гірше засвоюється.

Кожен батон містить досить велику кількість вітамінів, таких як вітаміни групи В: В2, В3, B4, В6, Е, Н (calorizator). Безліч мінералів, таких як кальцій, цинк, фосфор, мідь, селен, молібден роблять житньопшеничний хліб цінним та корисним для здоров'я людей усіх вікових категорій.

житній Найбільш дієтичним хлібом можна назвати житньою. Він низькокалорійний (165 ккал) і містить утричі більше клітковини, ніж пшеничний. Він краще засвоюється організмом та благотворно впливає на процес прискорення обміну речовин та засвоєння найцінніших мікроелементів.

loading
×