Чому злипається плов?

Чому злипається рис Відбувається це через крохмаль, що виділяється під час термічної обробки продукту. Щоб цього уникнути, крупу потрібно промити у холодній воді та замочити хвилин на 15-20.Jan 31, 2022

Доведіть воду до кипіння, після чого крупу необхідно варити на слабкому вогні із закритою кришкою. Якщо переживаєте, що Мал може злипатися, додайте трохи олії. Щоб зварити Мал, знадобиться 20 хвилин, проте час приготування краще регулювати виходячи з сорту та потрібної вам консистенції.

Треба замочувати, але правильно Мал для плову треба замочити без попереднього ретельного промивання. Витримують крупу у воді від 15 до 4 годин. При цьому воду потрібно добре посолити. Секрет у тому, що вода для замочування має бути неодмінно гарячою, близько 60 градусів.

Справа в тому, що він спочатку замислювався клейким і в'язким продуктом, який тільки зіпсує плов. Що менше крохмалю, то краще для страви. Також важливо пам'ятати, що перед закладкою рису в посуд потрібно обов'язково промивати. Це можна робити в холодній воді, але бруд все ж таки краще відходить у теплій.

loading
×