Де більше білка у курці чи кролику?

Крольчатина – чемпіон з вмісту білка: 21 відсоток. Це навіть більше, ніж у курці, – пояснила Олена. — Крім того, кроляче м'ясо засвоюється людиною на 90 відсотків, а яловичина, наприклад, лише на 60.Aug 16, 2017

Харчова цінність та хімічний склад "М'ясо кролика".

НутрієнтКількість100% норми
Білки21.2 г358 г
Жири11 г509 г
Вода66.7 г3408 г
Зола1.2 г

М'ясо кролика містить омега-3 та омега-6 жирні кислоти, в ньому є вітаміни А, РР, Е, С. Крім того, у м'ясі дуже багато вітамінів групи В – В1, В2, В4, В6, В9, В12. У кроляті є цінні мікроелементи – магній, калій, сірка, хлор, кальцій, натрій, фосфор і т. д.

Лідери за змістом білка Серед м'яса, яке ми традиційно вживаємо, деякі різновиди містять особливо багато білка. До них відносяться: конина та кролятина. Що ж до м'яса птахів, то тут лідерами є індичка і курка, м'ясо якої має цілу низку переваг з точки зору дієтології.

loading
×