Де більше молока в рафі чи латті?

Бариста все пояснив Скільки разів ви стояли перед касою та уточнювали у баристи, чим відрізняються напої в меню? І навіть якщо вам в черговий раз скажуть, що в латте більше молока, а раф роблять на вершках, ви майже відразу забудете решту деталей.Feb 25, 2021

На кухоль рафа потрібно близько 30-35 мл. У пітчер чи молочник наливаємо холодні вершки (100 мл), додаємо до них весь цукор. До речі, ванільний цукор можна замінити маленькою щіпкою ванілі. Еспресо додаємо до солодких вершків та за допомогою паровідведення ретельно збиваємо всі інгредієнти.

Для приготування латте використовують більше молока. Тому його калорійність вища. Вона становить 250-300 ккал у порції, для капучіно – близько 200 ккал. Для порівняння, американо та еспресо міститься всього 4 ккал/100 мл.

Якщо порівняти склад напоїв, раф, на відміну від капучино та латте, готується з вершками, а не молока. Подається раф зазвичай у чашках великого розміру, як і латте. Розрізняється технологія приготування напоїв. Для капучино та латте молоко збивається окремо, потім молоко вливається в еспресо.

loading
×