Де брати залізо, якщо не їж м'ясо?

Слід також враховувати, що залізо у продуктах рослинного походження засвоюється гірше, і, отже, потреба в залозі може бути дещо вищою, ніж у всеїдних людей. Кращими джерелами заліза рослинного походження є насіння, бобові, родзинки, хліб, цільнозернові продукти, гречка та полуниця.

Цей важливий компонент живлення залізо – міститься у більшості рослин, але найбільше їм багаті:

  • горох – 7 мг на 100 г продукту;
  • гречка – 8,3 мг/100 г;
  • арахіс – 5 мг/100 г;
  • кунжут – 16 мг/100 г;
  • сочевиця – 11,8 мг/100 г;
  • соя – 9,7 мг/100 г;
  • айва – 3 мг/100 г;
  • яблука – 2,2 мг/100 г.

16-Jul-2018

Продукти з високим вмістом заліза

  • Молюски
  • Субпродукти
  • Червоне м'ясо
  • Шпинат
  • Бобові
  • Гарбузове насіння
  • Кіноа
  • Брокколі
loading
×