18Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Де брати залізо, якщо не їж м'ясо?
Слід також враховувати, що залізо у продуктах рослинного походження засвоюється гірше, і, отже, потреба в залозі може бути дещо вищою, ніж у всеїдних людей. Кращими джерелами заліза рослинного походження є насіння, бобові, родзинки, хліб, цільнозернові продукти, гречка та полуниця.
Цей важливий компонент живлення залізо – міститься у більшості рослин, але найбільше їм багаті:
- горох – 7 мг на 100 г продукту;
- гречка – 8,3 мг/100 г;
- арахіс – 5 мг/100 г;
- кунжут – 16 мг/100 г;
- сочевиця – 11,8 мг/100 г;
- соя – 9,7 мг/100 г;
- айва – 3 мг/100 г;
- яблука – 2,2 мг/100 г.
16-Jul-2018
Продукти з високим вмістом заліза
- Молюски
- Субпродукти
- Червоне м'ясо
- Шпинат
- Бобові
- Гарбузове насіння
- Кіноа
- Брокколі