Де найбільше сірки?

Найкращими джерелами сірки є продукти, що включають білки з вмістом метіоніну та цистеїну. Ми отримуємо сірку як із продуктів рослинного, так і тваринного походження. Серед продуктів тваринного походження багато сірки в м'ясі, потрохах (печінка, шкіра, нирки, язик тощо. д.), курятині, рибі та яєчному білку.

Також сірка у великих кількостях міститься в природному газі в газоподібному стані (у вигляді сірководню, сірчистого ангідриду). При видобутку вона відкладається на стінках труб та обладнання, виводячи їх з ладу. Тому її вловлюють із газу якнайшвидше після видобутку.

Сірка міститься у всіх тканинах людського організму; особливо багато сірки у м'язах, скелеті, печінці, нервовій тканині, крові. Також багаті на сірку поверхневі шари шкіри, де сірка входить до складу кератину та меланіну.

Найбільші промислові родовища зустрічаються серед осадових порід третинного чи пермського періоду. Місце народження сірки відомі в Росії, Польщі, Україні, Туркменії, Італії, Іспанії, США та ін.

loading
×