Де та коли з'явився хліб?
Шлях хліба розпочався 15 тисяч років томуколи людина вперше вжив у їжу зерна диких злаків. Це була людина кам'яного віку, яка збирала зерна дикорослих злаків і їла їх у сирому вигляді! Навіть для первісної людини це було не простим завданням – зерна дикої пшениці важко відокремлювалися від колоса.13 Apr 2020
Приблизно шість із половиною — п'ять тисяч років тому людина навчилася обробляти та культивувати пшеницю та ячмінь. На той час винайшли ручні млини, ступки, народився перший печений хліб. Археологи припускають, що одного разу під час приготування зернової каші частина її вилилася і перетворилася на рум'яну коржик.
Стародавній Єгипет Вважається, що хліб із дріжджового тіста вперше з'явився у Стародавньому Єгипті у зв'язку з місцевими сприятливими умовами для зростання пшениці, а для приготування такого хліба потрібно вивести сорт пшениці, що володіє двома новими властивостями.
На думку істориків, хліб на території Росії з'явився приблизно п'ятнадцять тисяч років тому. У давнину люди думали про те, як прогодуватися і вижити важких умовах.