Де в яйці більше холестерину?

У кожному яєчному жовтку міститься 200-250 мг холестерину – більше ніж майже в будь-якому іншому продукті.23 Jul 2018

Дієтологи заявляють: щоб холестерин з яєчного жовтка не перетворювався на ЛПНГ, яйця повинні варитися некруто або круто. Смажити яйця експерти харчування рекомендують не більш ніж з 1-2 чайними ложками олії, а "обтяжувати" яєчню беконом або сиром не радять зовсім.

Жовток одного яйця містить близько 185 мг холестерину, Що складає більше половини його щоденної дози (300 мг), донедавна рекомендованої американською охороною здоров'я.

Численні дослідження довели, що концентрація холестерину у крові практично не залежить від яєчного жовтка. Тому що у яйцях високий вміст фосфоліпідів, які підвищують у крові рівень так званого доброго холестерину (його ще називають ЛПВЩ, або ліпопротеїном високої щільності).

loading
×