Де зберігають приправи?

Як правило, більшість прянощів зберігають у герметичних ємностях, поміщених у темне прохолодне місце. Однак бувають і винятки: деякі пряні овочі та трави набагато довше зберігають свій смак та аромат при зберіганні в холодильнику.

У холодильнику більшість приправ швидко втратять смак через високу вологість та холод. Там має сенс тримати лише свіжу зелень та коріння, але не більше 5 днів. Для тривалого зберігання їх зазвичай заморожують. З мелених спецій у холодильник рекомендують ховати дорогий і примхливий у зберіганні шафран.

Дуже зручно зберігати спеції у висувній ящику кухонного столу. Якщо баночки стоять вертикально, для швидкого пошуку напишіть назви приправ на кришках. Якщо баночки лежать горизонтально, використовуйте спеціальні підкладки, які дозволять їм перекочуватися всередині ящика.

В даному випадку варто віддати перевагу банкам з темного скла та пластика чи інших непрозорих матеріалів. У випадках частого та швидкого використання спецій, можна, можливо застосовувати абсолютно будь-які банки.

loading
×