Для чого ферментують листя?

Ферментація це такий хімічний процес, в результаті якого відбувається бродіння листя. У цьому процесі працює сік листя, і тому наше завдання витягнути якнайбільше цього соку. Розкажу спочатку свій варіант, він найлегший.11 Jun 2018

Що дає ферментація чайного листа? Простіше кажучи, процес ферментації визначає те, який вид чаю вийде у результаті. Якщо ступінь ферментації слабка, то виходить зелений, білий чи жовтий чай. При сильному ступені ферментації виходить чорний чай.

За своєю суттю, ферментація є етапом виробництва чаю, при якому відбувається руйнування чайного. листа та подальша взаємодія соку чайних листя із киснем. Залежно від ступеня ферментації, чай буває різного кольору: від тьмяно-зеленого до насиченого синювато-чорного.

Ферментація трав допомагає посилити смак, міцність та аромат чаю. Від способу ферментації залежатиме і смак напою. Ферментувати можна, можливо трави (кипрів, звіробій, материнка, кропива, манжетка, лохина, полуниця) та листя дерев (яблуня, вишня, смородина, кизил, айва, черемха, ліщина, слива).

loading
×