Для чого корисна риба сьомга?
Сьомга, Як і багато лососеві, прекрасне джерело білка (в 100 г риби – половина денної норми). У ній міститься велика кількість фосфору, йоду, кальцію, калію, натрію, магнію, цинку, фтору, а також кислота омега-3, яка є ефективним елементом профілактики серцево-судинних захворювань.
Сьомга містить велику кількість корисних речовин, які легко і швидко засвоюються організмом.Сьомга протипоказана:
- при хронічних захворюваннях печінки;
- при запаленнях та виразках у ШКТ;
- при сечокам'яній хворобі;
- при каменях у жовчному міхурі;
- при гіпертонії;
- людям, схильних до алергічних реакцій.
У той же час у лососі, форелі, сардинах, тунці та скумбрії багато поживних речовин на основі жиру. А для задоволення організму в омега-3 експерти рекомендують є оселедець, сьомгу і скумбрію хоча б раз на тиждень.
Відварена сьомга це джерело омега жирних кислот, білка, кальцію, фосфору, йоду та калію. Якщо є таку рибу пару разів на тиждень, то можна налагодити роботу щитовидної залози, заспокоїти нервову систему і привести шкіру в добрий стан, позбавившись запалень, сухості та мікротріщин.