Для чого корисний аґрус?

У свіжому вигляді ягоди застосовують при гіповітамінозах, ожирінні, кровотечах. У аґрусі міститься багато вітамінів РР, С, В1, а також калій, магній, каротин, мідь, рутин, кальцій. Крім того, у цій ягоді багато дубильних речовин. Калорійність аґрусу – 44 калорії, тому що практично не містить білків та жирів.

Аґрус радять їсти при гіповітамінозі (завдяки високому вмісту вітамінів), а також анемії (малокровії). Оскільки останнє захворювання досить часто відзначається у вагітних жінок, їм варто їсти ягоди з метою профілактики.

Аґрус радять є при гіповітамінозі (завдяки високому вмісту вітамінів), а також анемії (малокровії). Корисний аґрус страждаючим гастритом зі зниженою кислотністю, оскільки м'яко нормалізує кислотність.

Ягоди рекомендують є прямо з куща, разом із «ніжками», так у них залишається максимум корисних речовин. А ще добре вживати аґрус з медом та топленим маслом. Аґрус буває білим, зеленим та червоним. Але найкориснішими вважають лише зелені плоди.

loading
×