Хто вирізняє нектар?

Нектар є їжею для багатьох комах (особливо бджіл, джмелів, ос та метеликів). Медоносні бджоли переносять нектар у стільники вулика, виготовляючи мед. Квіткові рослини виробляють нектар, заохочуючи запилення їх різними тваринами – крім комах це можуть бути навіть птахи (колібрі) та деякі види кажанів.

Нектар виділяється рослинами лише у теплу погоду. Для більшості рослин мінімальна температура, за якої виділяється нектар, – це +10 °С, з підвищенням температури процес посилюється, і найбільш інтенсивно виділяється нектар за температури +16-25 °С [45].

Нектар – цукриста рідина, що виділяється нектарниками (групами нектароносних клітин) медоносних рослин, який служить вуглеводистою їжею комах-запилювачів. Він же становить основну частину хабара бджіл, які висмоктують його з нектаросховищ хоботками і переносять у вулик у медових зобіках.

Звідки береться нектар Він утворюється в нектарниках, що розвинулися в ході еволюції частинах квітів. Нектар, Висококалорійна їжа, приваблює комах, а вони, у свою чергу, запилюють рослини, переносячи пилок з генетичним матеріалом з одного на інше, тим самим дозволяючи рослинам розмножуватися.

loading
×