Коли дозрівають плоди шипшини?

Традиційно збирання ягід починають у наприкінці серпня. До цього моменту вони набувають яскраво-червоного або помаранчевого кольору, стають щільними, корисними, насиченими вітамінами та мінералами. Закінчити збір шипшини слід у жовтні або листопаді, залежно від регіону вирощування та погодних умов.Nov 3, 2020

Зрозуміти, що настав час збирання плодів шипшини, можна по відстовбурченим чашолисткам. Також зрілі плоди мають червоний або яскраво-жовтогарячий колір, вони тверді на дотик. Не варто затягувати і відкладати збирання, тому що згодом кількість цукру збільшиться, а кількість вітаміну С зменшиться.

Найчастіше шипшина рекомендують збирати з початку осені та до перших заморозків. Зривати необхідно плоди, які вже встигли і не встигли заразитись якоюсь хворобою. Колір їх зазвичай має бути яскраво червоним або насичено оранжевим.

Шипшина потрібна сушити відразу після збору, перебравши плоди і видаливши листя та інше сміття, яке потрапляє у кошик при зборі. Мити їх не потрібно. Хвостики (чашолистки) у плодів обривати не рекомендується.

loading
×