Коли краще купувати авокадо?

Якщо місце біля плодоніжки підсохло і стало темним, значить, фрукт перезрів, а якщо при натисканні виступає сік, авокадо, що ідеально дозріло.. Якщо при струшуванні чується постукування, фрукт готовий до вживання. Так як після дозрівання кісточка легко відокремлюється від м'якоті.

Сезон каліфорнійських авокадо триває весь рік, а сезон флоридських – з кінця осені до кінця весни. У ПАР сезон авокадо починається у квітні та триває кілька місяців. У Південній та Центральній Америці сезони у різних сортів різняться. В кінцевому рахунку авокадо доступно цілий рік.

Як правило, про зрілість плоду говорить насичений темно-зелений колір шкірки. Таке авокадо зазвичай вже готове до вживання. Іноді шкірка стиглого фрукта може відливати фіолетовим чи чорним. Наприклад, практично чорна шкірка є природною для каліфорнійського. авокадо, або сорти хас.

Стиглі авокадо Тверді не має потрібного смаку і незручні у приготуванні, а черешок, що підгнив, означає зіпсованість. На дотик м'якоть має злегка проминатися пальцем. А колір під живцем має бути світло-зелений. Не засмучуйтесь, якщо вибрали незрілий авокадо.

loading
×