Коли краще збирати кульбаби?

Кульбаба цвіте двічі — у травні та серпні (вересні). Рекомендують збирати листя та квіти під час першого цвітіння. Коріння краще заготовляти восени – у вересні-жовтні.Apr 17, 2017

Рослина цілком від кореня до квіток їстівна та корисна, поки вона цвіте, а коли дозріває, втрачає деякі корисні властивості. На смак кульбаба гіркуватий і трохи нагадує цикорій.

За старих часів казали: якщо не хочете хворіти, то заготуйте три коренялопуха, пирія і кульбаби. І осінь — найкращий для цього час. Давно доведено, що хімічний склад коріння набагато ширше, ніж у вершків, а лікувально-профілактичні властивості – у рази краще.

Свіже листя кульбаби застосовують усередину при лихоманках, підвищення апетиту, при жовтяниці, гепатитах, холециститах, цукровому діабеті, запаленнях сечовивідних шляхів, туберкульозі. Кашку коріння і чумацький сік кульбаби використовують зовнішньо при лікуванні екземи, ран, фурункулів, опіків, панариція, що починається – [9].

loading
×