Коли мити м'ясо?

Отже – не промивайте м'ясо перед приготуванням. Насправді, як тільки ви забрали його від м'ясника, упакованим в пластик або папір, і розпакували вдома, все, що вам потрібно зробити, – це дбайливо видалити залишки вологи з його поверхні за допомогою паперових рушників, перед тим, як відправляти його на сковороду .

Сирі м'ясо і птах Насправді мити сирого птаха, яловичини, свинини, баранини або телятини перед приготуванням не рекомендується. Пов'язано це з тим, що бактерії із сирого м'яса можуть при миття поширитися на інші продукти харчування, посуд та кухонні поверхні.

Струмінь води «вбиває» бактерії, що знаходяться на поверхні, в розрізані волокна м'язової тканини. Перехресне забруднення. Мікроорганізми, що містяться в сирому м'ясі, при змиванні потрапляють у воду і разом із найдрібнішими бризками розлітаються на всі боки, потрапляючи на посуд, кухонну мийку, стільницю і навіть стіни.

Головна причина миття м'яса – бактерії. Але вони не проникнуть усередину продукту. Крім того, воно проходитиме термообробку, яка вб'є всі хвороботворні мікроорганізми.

loading
×