Коли потрібно діставати вареники?

Відразу акуратно перешкодити вареники за допомогою дерев'яної ложки. Дочекатися випливання вареників (вогонь нижче середнього). Після закипання варити 4-5 хвилин (час залежить від виду тесту та може коливатися від 3 до 8 хвилин). Дістати вареники за допомогою дуршлагу.

Через кілька хвилин вареники повинні спливти. Після цього готуйте ще 3–5 хвилин (залежно від товщини тесту). Головне – не допускайте, щоб вареники розходилися. Можна скуштувати шматочок тіста, щоб визначити ступінь їхньої готовності.

Вода, сіль та яйце – ідеальні інгредієнти. Якщо не хочеш класти в тісто яйце, попрацюй знайти борошно твердих сортів пшениці. Не забувай просіювати борошно! Можна спробувати капнути в тісто трохи олії – воно буде більш податливим.

Час з моменту опускання пельменів або вареників до моменту закипання критично важливо! Якщо вода довго закипатиме, то час приготування значно збільшиться, а пельмені або вареники можуть розваритися. Накрийте кришкою каструлю і додайте потужності плиті, щоб вода закипіла швидше!

loading
×