Коли потрібно солити м'ясо для шашлику?

Сучасні кухарі вважають, що солити м'ясо потрібно безпосередньо перед смаженням або вже в готовому вигляді. Тоді шашлик вийде максимально соковитим. May 10, 2022

Правило п'яте – маринад не солити. Додавати сіль у маринад не потрібно. Сіль витягне з м'яса весь сік, і воно стане сухим. Краще солити вже готове м'ясо (шашлик або стейк) гарною сіллю (наприклад, морської чи гімалайської великого помелу).

Тому якщо у вас є час, соліть м'ясо терміном від 40 хвилин до 1 ночі. Якщо ви не маєте 40 хвилин, краще посолити безпосередньо перед приготуванням. Солити м'ясо на термін від 3 до 40 хв – один з найгірших способів, при якому ви втрачаєте занадто багато вологи м'язових тканин.

Солити м'ясо потрібно не до готування, а практично в самому його кінці. Сіль викликає виділення м'ясного соку, що погіршує смак м'яса.

loading
×