Коли припиняти перший перегін самогону?

Першу перегоні рекомендуємо відбирати дистилят до падіння градуса 7-10 у цівці, або до 98 градусів у кубі.. Зазвичай рекомендують першу перегонку проводити на максимальній потужності, якнайшвидше від початку і до кінця, не поділяючи на фракції.26 Sept 2018

Відпочивати напою у склі бажано не менше 2-х тижнів. Фруктові, ягідні та зернові браги після перегонки з ретельним відбором голів та хвостів можна не вуглевати (але це на Ваш смак та розсуд), оскільки вуглевання знижує ароматність і надає горілчаного відтінку смаку напою.

Чи можна зупинити перегонку, а потім продовжити? Можна, можливо. Якщо раніше ви вже відібрали голови, після перезапуску процесу перегонки можна, можливо не відбирати їх повторно і відразу починати відбір “тіла”.

При досягненні температури 98-99 градусів, перегонку можна, можливо зупиняти. Спочатку відключаємо нагрівач, потім перекриваємо подачу води в охолоджувач апарату. Брага, з якої випарили спирт, називається бардою і краще дати їй трохи охолонути перед зливом із бака, хоч би до 70 градусів.

loading
×