Коли робити сухе хмелення?

Якщо додати в кінці, у пива буде яскраво виражений аромат, але при цьому майже без гіркоти. Однак існує ще один спосіб зберегти хмелевий аромат – сухе хмелення, коли хміль вносять після варіння, на стадії дозрівання пива. Тобто пиво, що дозріває, практично наполягається на хмелі.

Сухе охмелення (Dry Hopping) – це додавання хмелю до пива після охолодження сусла. Зазвичай хміль задається під час вторинної ферментації, але зараз популярні інші прийоми. Чому сухе охмелення? Тому що це один із найефективніших способів дати пиву хмелевий аромат.

Похмелення сусла попередньо зволоженим та подрібненим шишковим хмелем. Подрібнення шишкового хмелю роблять у спеціальній дробарці безпосередньо перед використанням. Для цього ст. приймальний бункер дробарки завантажують хміль, додають водопровідну або промивну воду і замочують 5 хв при температурі 50-60°С.

Сухе хмеління після бродіння дасть більш виражений хмелевий профіль.

loading
×