Коли солити м'ясо у борщ?

Борщ треба солити наприкінці – коли основні продукти зварилися, але не переварилися, це десь хвилин за 10-20 до закінчення варіння. Якщо кулінар не досвідчений, і борщ часто перетравлюється, краще не ризикувати і солити спочатку, поки інгредієнти ще здатні помірно всмоктувати сіль.

Солити м'ясо треба не до готування, а практично в самому його кінці. Сіль викликає виділення м'ясного соку, що погіршує смак м'яса.

Скільки солі потрібно покласти в суп Тут арифметика проста: на кожен літр готової страви (тобто рахувати не чисту воду, а разом з інгредієнтами) – по половинці-одній цілій чайній ложці солоної спеції. Недарма завжди кажуть: "солити за смаком", адже хтось любить солоніші, а інший – менш солоні продукти.

Як солити безпосередньо перед готуванням Дістаньте м'ясо з холодильника за 30 хвилин – годину до смаження, добре посоліть і поперчіть з обох боків. Пальцями втисніть кристали солі та перець у м'ясо. Я люблю злегка збризкати стейки розтопленим маслом перед тим, як відправити їх на гриль. От і все.

loading
×