Коли та як правильно збирати чагу?

Збирати чагу можна в будь-яку пору року, хоча знайти її набагато легше, коли на деревах немає листя, тобто пізньої осені або ранньої весни. Можна, звичайно, і взимку, але тоді треба бути готовим пройти чималу відстань лісом, потопаючи по коліна в снігу.

шматки чаги відбивають гострим ножем, позбавляючись світлої пухкої частини, яка стикалася з деревом; за допомогою сокири видаляють тверду чорну кору, що покриває чагу зверху; буру внутрішню частину розрізають на шматочки розміром трохи більше 3 — 5 сантиметрів у діаметрі.

Чагу можна, можливо готувати на молоці. Для цього нагрійте молоко, додайте чайну ложку порошку чаги, перемішайте та проваріть 1 хв. Дайте настоятися під кришкою 30-40 хв і пийте. Відвар чаги можна використовувати і для приготування модної комбучі, а простіше – традиційного чайного гриба.

loading
×