Коли треба припиняти гнати самогон?

Кипіння етилового спирту, а значить, і перетворення парів, що виділяються в справжній самогон починається, коли температура підніметься до 78°С. І до 85 ° С це в основному і є спирт-сирець, а далі починають закипати і дистилюватися сивушні олії. Гонять самогон, як правило, поки температура не підніметься вище за 92°С.

Отже, жодного офіційного підтвердження інформації про заборону самогоноваріння на даний момент немає. Швидше за все, цю «гарячу» новину було сфабриковано й поширено навмисне, щоб розбурхати людей.

Терміни коливаються від 3 до 14 днів, але важливо не перетримувати брагу, оскільки тоді в ній накопичуються шкідливі речовини. Готовність браги визначається за кількома параметрами: за середніми термінами, припиняється активне виділення вуглекислого газу, йде насолода, формується новий смак.

Відпочивати напою у склі бажано не менше 2-х тижнів. Фруктові, ягідні та зернові браги після перегонки з ретельним відбором голів та хвостів можна не вуглевати (але це на Ваш смак та розсуд), оскільки вуглевання знижує ароматність і надає горілчаного відтінку смаку напою.

loading
×