Коли треба викопувати редьку?

Середньостиглу маргеланську (зелену) редьку, як правило, викопують на зберігання восени на початку жовтня.16-Feb-2021

Редьку ранніх сортів, що досягла в діаметрі 3-4см, прибирають влітку, вибірково, у три-чотири терміни. При збиранні землю з коріння обтрушують, дрібне коріння видаляють, а потім обрізають ножем бадилля врівень з головкою коренеплоду, намагаючись не зачепити коренеплід. Молода літня редька зберігається у кімнатних умовах протягом 6-7 днів.

Сіють редьку у ґрунт навесні та влітку – все залежить від сорту рослини. Ранні сорти сіють відразу після 25 квітня, а сорти, які вирощують для зимового зберігання, сіють у середині червня.

Переконайтеся, що температура в холодильному відділенні не перевищує +1—2°C, а відносна вологість становить понад 90%. Так редька може зберігатися до 20 днів. Якщо ж ви плануєте їсти овочі восени та взимку, вирощуйте інші сорти редькинаприклад, дайкон.

loading
×