Коли відбивають ягнят?

Забирають ягнят від маток зазвичай у віці 4 міс. Проте часто наприкінці червня — на початку липня пасовища вигоряють. У маток у період різко скорочується молочність, ягнята слабшають, спостерігається відмінок. Все це змушує віднімати ягнят від маток у більш ранньому віці – у 2,5 – 3 міс.

Від кокцидіозу ми обробляємо вперше на 5-7 днів від народження, через 2-3 тижні повторюємо. (Байкокс 2,5 або 5%) Протипаразитарним препаратом (альбендазол) починаємо обробляти після відбиття молодняку ​​від матерів, в 2,5 – 3 місяці від народження.

— Вважають, що в баранів ягнята перетворюються після першого дня народження, тобто після досягнення однорічного віку. Але в кулінарному плані найкращий ягнячий вік від двох до шести тижнів. Таким чином, виходить, що саме зараз, у травні, можна скуштувати найсмачнішу ягнятину на рік.

Так, в умовах повноцінного годування середньодобові прирости ягнят м'ясо-вовняних порід складають: від народження до 60 днів – до 300 г, 60-120 днів – 230 і 120-240 днів – 75-100 г. У овець романівської породи добовий приріст маси тіла в ці періоди становить відповідно до 200 г, 112 та 98 р.

loading
×