Коли закладати овочі у бульйон?

Овочі у м'ясній бульйон закладати потрібно наприкінці, хвилин за сорок до закінчення варіння. Найкраще підходять морква, цибуля і селера, а зі спецій — лавровий лист і запашний перець. Готовий бульйон можна зберігати до п'яти днів у холодильнику або заморозити – хоч у великій ємності, хоч у формах для льоду.

У процесі варіння вода може википати, тому її слід підливати. Через 1,5 години (якщо ви використовуєте бройлерну курку, то через 10 хвилин) додайте в бульйон морква, цибуля та перець. Варіть ще 1:00. Коли вийде час, спробуйте відокремити м'ясо від кісток.

Бульйон завжди варять без кришки. Якщо накрити каструлю, під кришкою збиратиметься вода, яка капатиме назад у бульйон і псувати його смак. Те саме стосується і всіх без винятку супів.

loading
×