19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Коли збирати боби для зберігання?
Якщо хочете їсти боби в сирому вигляді, то прибирайте їх, коли насіння досягне повного для даного сорту розміру, але ще знаходиться в молочній стиглості. На насіння ж боби прибираютьколи почорніють нижні стручки.
Консервовану квасолю можна зберігати до 2 років у холодильнику, льоху або на прохолодному балконі будинку. Після відкриття страву потрібно з'їсти протягом 2-3 днів. За тією самою схемою консервують і домашній горох.
Збирати врожай квасолі починають тоді, коли вже більшість бобів досягне найповнішої зрілості – готовність можна легко зрозуміти по засохлому листю, і навіть по затверділому зерну. Не забувайте, що насіння в окремих сортів квасолі можуть бути стиглими навіть при зеленому забарвленні у стулок бобів.