Коли збирати м'яту для заморожування?
Оптимальним часом, коли зрізають м'яту для сушіння на зиму, вважається середина чи кінець липня – Концентрація ефірних масел та інших корисних елементів досягає максимуму і рослина принесе найбільшу користь. Висота стебел, з яких зривається листя, повинна бути не менше 20-30 см.
Коли краще збирати м'яту на зиму Можна також заготовляти та м'яту, що росте на дачній ділянці. Щоб листя було ніжним і ароматним, рекомендується це робити до того, як перцева м'ята почала цвісти, або ж на самому початку цвітіння.
Заморожування м'яти у кубиках льоду дозволить зберегти всі її якості. Вона точно не почорніє, не поламається, листя не потріскає від низької температури. А в напоях листя буде точнісінько як свіжі. Для такого способу заморожування знадобиться контейнер для приготування кубиків льоду та питна вода.
Саме свіжі листочки радить заморожувати кулінарний блогер Ірада. Для цього м'яту промийте та просушіть. Після складіть листочки в контейнер або пакет і приберіть в морозильну камеру зберігання.