Коли збирати та сушити ромашку?
Збирати ромашку слід з середини червня місяця у полях та лісах. Потрібно збирати виключно в суху погоду, рано-вранці, тому що саме в цей час у клітинах рослини активні процеси фотосинтезу і виробляється більше корисних речовин і вітамінів. При випаданні рясної ранкової роси не слід проводити збір.
Декілька разів в день ромашку потрібно ворушити та перевертати. Температура повітря при сушінні має бути від 25 – 35 градусів. Якщо погодні умови зіпсувалися, то ємності в квітками слід перенести в будинок і досушувати при кімнатній температурі. Для сушіння ромашки цілими стеблами використовують метод підв'язування.
Урожай зазвичай збирають у період раннього цвітіння, під час або безпосередньо перед повним бумом, а потім залишають сохнути у затінених місцях.
Для лікарської ромашки характерна опукла серединка, а звичайній — плоска і навіть вигнута всередину. Рослина має характерний зовнішній вигляд.