Коли збирати волоські горіхи для зберігання?

Сезон збору волоського горіха залежить від регіону, зазвичай припадає на кінець серпня – кінець вересня. Хтось зриває горіх з дерева в зеленому навколопліднику, інші чекають доки горіх повністю дозріє, зелена шкірка почне сама відокремлюватися і горіх осипеться, і тільки тоді приступають до збирання врожаю.

Свіжий волоський горіх має світлу шкаралупу, він не важкий і нелегкий за вагою, і якщо горішок потрусити, то ніякого звуку Ви не почуєте. Це ознака того, що ядро ​​свіже, пружне і не висохле.

Висушити горіхи можна природним шляхом, розклавши їх у теплу погоду на вулиці. Найкраще для цього використовувати невисокі ящики з ґратчастим дном, що забезпечить циркуляцію повітря. Під час сушіння кілька разів на день плоди слід перевертати. При температурі повітря 26-30°C сушка займає 4-5 діб.

За дотримання технології зберігання, грецькі горіхи зберігають свій смак та корисні властивості протягом 2 років. Для цього продукт повинен перебувати в шкаралупі, у сухому приміщенні при температурі 5-15 °C. Кімнатна температура погано впливає на продукт та зменшує його термін зберігання з 2 років до 10 місяців.

loading
×