Кому не можна їсти скумбрію?

Солону та копчену скумбрію не рекомендують вживати людям з хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки та нирок. Джерелом дивовижного смаку японської кухні часто стає кацуо-намиста – сушена скумбрія.

Відварена. Можливо, для когось видасться дивним, але це самий корисний спосіб приготування риби. Таким чином, зберігається найбільша кількість цінних речовин і ще легше засвоюється організмом.

Почнемо з тих, кому скумбрія протипоказана. Її не можна їсти людям, які страждають на захворювання нирок, підшлункової залози, шлунково-кишкового тракту і печінки.

А для задоволення організму в омега-3 експерти рекомендують є оселедець, сьомгу та скумбрію хоч би раз на тиждень. Фахівці радять віддавати перевагу морській рибі.

loading
×