Кому не можна їсти варення?
Вважається, що оптимальною дозою солодких ласощів на добу для дорослої людини є 100 г продукту. Наприклад, можна, можливо зробити чай з листям малини, додати до нього 2-3 ложки варення з малини та цілий день його пити.
Традиційно вважається, що з малини можна виготовити найкорисніше варення, оскільки в ньому присутні спеціальні речовини – фітонциди. Саме завдяки їх впливу, під час простудних захворювань, малинове варення допомагає не гірше аптечних ліків та антибіотиків.
«Варення зазвичай подають у вазочках на високій ніжці, з ним зазвичай подають ложечку загального користування. Цією ложкою ми кладемо варення у свою індивідуальну розетку чи тарілку. Індивідуальну вазу для варення зазвичай ставлять із лівого боку. Це стосується і джемів, і конфітюрів, і повидла.