Кому не можна варену моркву?

На думку експерта, продукт не варто вживати при хворобах печінкиоскільки орган не дозволить засвоїти каротин. Крім того, моркву не можна їсти людям з виразковою хворобою шлунка або кишечника, а також при ентериті.

Шкідливість моркви вареної У вареної моркви підвищується глікемічний індекс, він становить 75 одиниць, тому продукт слід обережно вживати діабетикам і всім, хто дотримується принципів здорового харчування (calorizator).

Морква має сечогінну та проносну дію. Це одна з причин, чому її рекомендують вживати при хронічних порушеннях роботи шлунково-кишкового тракту.

Можна їсти картопля, морква, кабачки, цвітну капусту у вигляді пюре та парових пудингів, у відвареному, протертому або печеному вигляді. Із фруктів виключити цитрусові, гранати, кислі яблука, виноград, фініки, інжир.

loading
×