Куди можна додавати насіння гірчиці?
Гірчиця застосовується в овочевих та рибних маринадах, добре доповнить тушковане м'ясо, прикрасить соуси. В цілому вигляді може додаватися для гостроти та надання оригінального ароматичного відтінку в овочеві, грибні, рибні соління та маринади. Покращує смак страв з овочів, рису, супів, салатів, додається у м'ясні страви.
Гірчичний порошок – відмінна спеція для різних страв. додають у перші страви, використовують для приготування соусів, а також у консервуванні для маринаду. Також він незамінний у деяких рецептах засолювання або копчення м'яса та риби.
Насіння гірчиці виявляють потенціал у лікуванні застуди та захворювань верхніх дихальних шляхів. Активні речовини мають протинабрякові та відхаркувальні властивості, які допомагають очистити від слизу дихальні шляхи.