На чому краще смажити шашлик на шампурах чи решітці?

Смажити їх на шампурі потрібно так, щоб вони не проверталися власними силами. Для цього потрібна чимала майстерність. Якщо смажити шашлик доводиться не щодня — грати буде зручніше. На ній ніщо не прослизає і не крутиться.

Останнім часом стало модним використовувати замість шампурів ґрати, в яких затискають м'ясо. З нею простіше працювати, але є й великий недолік, затиснене м'ясо виділятиме більше соків і до моменту готовності стане сушішим. Тому ми рекомендуємо для смаження шашликів використовувати саме шампури.

Рекомендується «не дрібнити» при нарізанні м'яса. Маленькі шматочки при жарінні швидко втрачають вологу, і приготувати шашлик соковитим не вийде. Нарізати свинину і баранину потрібно шматками розміром трохи більше сірникової коробки. Трохи дрібніше можна нарізати яловичину, але в цьому випадку смажити м'ясо доведеться максимально швидко.

25 хвилин У середньому шашлик готується від 15 до 25 хвилин. Все залежить від температури вугілля та природних умов: влітку м'ясо прожариться набагато швидше. Щоб перевірити готовність шашлику, надріжте товстий шматок м'яса і злегка натисніть. Якщо виділяється безбарвний сік, значить, час знімати шампури з мангалу.

loading
×