На якому режимі краще випікати капкейки?

Тут все просто, режим випікання кексів завжди ставимо верх – низ, без використання конвекції. Такий режим дозволяє випічці рівномірно піднятися та пропікатися. Якщо конвекція не відключається, то температуру випікання краще зменшити на 5 градусів.

40 хвилин Випікати кекси у духовці необхідно протягом 25-40 хвилин. Перед відправкою майбутньої випічки до жарової шафи, розігрій її до температури 180 градусів. Не відкривай дверцята духовки протягом перших 15 хвилин. Для перевірки готовності страви встроми в підрум'яний кекс звичайний сірник – коли витягнеш, він повинен виявитися сухим.

Кекси випікаються швидше за заявлений час (за 15 хвилин замість заявлених 20 хвилин) – зазвичай через занадто високу духовку. Зменшити температуру. Капкейки випікаються, але підняті з одного боку – нерівномірне нагрівання – отже, потрібно вимкнути вентилятор духовки або знизити температуру духовки на 5-10 градусів.

Капкейк пропечений, але опускається серединка, як цього уникнути? Можливо, ви кладете трохи більше розпушувача в тісто, ніж потрібно. Спробуйте зменшити кількість на трохи або використовувати інший розпушувач. Це якщо ви впевнені, що капкейк пропечений.

loading
×