На якому режимі краще випікати листкове тісто?

Випікати вироби із листкового тіста рекомендується при температурі не нижче 220 градусів. При надто низькій температурі жир може витопитися, і готова випічка буде сухою та малошаровою. А при надто розігрітій духовці, понад 250 градусів, шарування можуть не пропікатися, швидко затвердіти і підгоріти.

Випікати листкове тісто треба при температурі від 220 гр, але до 250. Жир між шарами повинен швидко скипіти і тоді тісто підніметься максимально пишно. А якщо духовку розігріти сильніше, то зовні може підгоряти, а всередині ще не пропікатися.

Оптимальна температура тесту для листкових дріжджових виробів на виході із тістомісильної машини – 19-20 °С.

Температурні параметри значно впливають на якість листкового тіста. Якщо до нього додати занадто холодну олію, то тісто під час розкочування буде кришитися. Якщо тісто недостатньо довго пролежало в холодильнику, то при розкочуванні воно буде рватися.

loading
×