Навіщо їсти рибу?
У рибі міститься багато необхідних організму людини мінеральних елементів, серед яких переважає фосфор, кальцій, калій, натрій, магній, сірка. Також залізо, мідь, марганець, кобальт, цинк, молібден, йод, бром, фтор та інші елементи, що мають важливе значення для організму людини.
Риба багата мінералами – фосфором, кальцієм та залізом. В океанічній рибі багато йоду, міді та марганцю. Але не варто забувати, що більшість, що надходить на прилавки магазинів, вирощена в штучних умовах ферм. Отже, кількість корисних речовин у ній буде в рази менше, ніж у дикій.
Для жіночого організму особливу цінність є риба, що мешкає в морських глибин. У її складі є залізо, кальцій, жирні кислоти Омега-3. Вони дуже корисні для нормального розвитку та функціонування органів малого тазу. Особливо корисна ця риба у період зачаття та виношування плоду для жінок.
Тяга до риби та морепродуктів говорить про нестачу йоду, що проявляється у наступних симптомах: зниження мозкової активності; порушення функцій щитовидної залози; проблеми з волоссям (ламкість, випадання);