Навіщо курку замочують у солі?

Сіль допомагає вбити мікроби в курячому м'ясі. Якщо ви впевнені як продукт, то замочувати курку можна і у звичайній воді. Якщо є підозри, що в курці можуть бути антибіотики, краще замочити її в мінеральній воді. Крім того, мінеральна вода робить м'ясо ніжним і соковитим.

За рахунок витримки в сольовому розчині волокна насичуються вологою і при запіканні м'ясо стає дуже ніжним, м'яким та неймовірно соковитим. Виходить у міру солоним. І смак, і аромат у курки чудові.

Цей спосіб допоможе позбавити м'ясо антибіотиків, якщо ви купуєте його в магазині або у неперевірених продавців. Вимочувати курку можна як у прісній воді з-під крана, так і у мінеральній. Вона теж допомагає позбавити м'ясо від антибіотиків і гормонів, якими "напихують" курок.

Курка без гормонів та антибіотиків Його зробити дуже просто. У 1 літрі води розчиніть кілька столових ложок солі та сік чверті лимона. Замочіть курку у цьому «маринаді» на 2 години. Сіль висмокче максимальну кількість токсинів.

loading
×