Навіщо люди тримають голубів?

Голуб'ятня (Зрідка голубник, голубниця) – приміщення для утримання та розмноження голубів (у тому числі на м'ясо). Садибне будівництво часто включало голубник у вигляді багатоярусної круглої вежі на піднесенні (зазвичай стійці).

Голубине м'ясо гармонує з грибами, аж до трюфелів, з картоплею, овочами і, звичайно, з червоним вином. М'язове м'ясо голуба містить близько 25% білка, 1% мінеральних речовин, 2% жиру та близько 72% води. М'ясо голубів легкозасвоюване, багате на амінокислоти.

Голуби – це повністю синантропний вид, що харчується, в основному, покидьками різних продуктів, тому вони не грають значною ролі в природі.

loading
×