19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Навіщо люди тримають голубів?
Голуб'ятня (Зрідка голубник, голубниця) – приміщення для утримання та розмноження голубів (у тому числі на м'ясо). Садибне будівництво часто включало голубник у вигляді багатоярусної круглої вежі на піднесенні (зазвичай стійці).
Голубине м'ясо гармонує з грибами, аж до трюфелів, з картоплею, овочами і, звичайно, з червоним вином. М'язове м'ясо голуба містить близько 25% білка, 1% мінеральних речовин, 2% жиру та близько 72% води. М'ясо голубів легкозасвоюване, багате на амінокислоти.
Голуби – це повністю синантропний вид, що харчується, в основному, покидьками різних продуктів, тому вони не грають значною ролі в природі.