Навіщо м'ясо миють?
Щоб не допустити бактеріального зараження та харчових отруєнь, доведеться мити поверхні із застосуванням мила або побутової хімії, а потім насухо витирати. Погіршення смаку смажених та запечених страв.
Промивка м'яса тільки збільшує активність бактерій та сприяє їх розвитку. Якщо ви промиєте м'ясо гарячою водою, то ви порушуєте текстуру на поверхні м'ясащо негативно відбивається на готовому продукті. Це означає, що мокре м'ясо буде не смажитися, а скоріше гасити, втративши при цьому свій смак і аромат.
Головна причина миття м'яса – бактерії. Але вони не проникнуть усередину продукту. Крім того, воно буде проходити термообробку, яка уб'є усі хвороботворні мікроорганізми. Після миття може змінитися зовнішня текстура м'яса, воно втратить смак та аромат.
Насправді мити сирого птаха, яловичини, свинини, баранини або телятини перед приготуванням не рекомендується. Пов'язано це з тим, що бактерії із сирого м'яса можуть при миття поширитися на інші продукти харчування, посуд та кухонні поверхні. Це називається перехресне забруднення.