Навіщо оцет у яйце пашот?
Додати оцет у яйце пашот чи ні – це споконвічна кулінарна дилема. Цей продукт забезпечує те, що оболонка білка залишається цілісною під час варіння. Але це зовсім не означає, щоб без оцту страву не приготувати.Інгредієнти:
- вода
- оцет – 1 ст. л
- сіль – 0.5 ч. л
- спеції – за смаком
Oct 8, 2021
Яйця, зварені у солоній воді, краще чистяться. Так як у шкаралупі є мікропори, які не пропускають через себе сіль, усередині яйця впаде тиск і воно стиснеться. Оцет діє так само – зміцнює шкаралупу і дає їй тріснути. Ще укус можна додавати при варінні яйця пашот – білок так швидше схопиться.
При дотику яйця і оцту з'явиться багато невеликих пухирців. Так виділяється вуглекислий газ. Саме так взаємодіють кислота та кальцій, який міститься у шкаралупі. Через це можна спостерігати, як яйце переміщається то вгору, то вниз.