Навіщо ошпарюють пшоно?

Позбудеться гіркоти допомагає ошпарювання вже промитих круп окропом або обсмажування зерен на сухій сковороді.

І лише після цього пшоно використовуватиме приготування каші. Пшоно обдають окропом, щоб видалити гіркий присмак, який може виникнути при тривалому зберіганні. А виникає він через те, що кожне зернятко пшона має маленьке поглиблення, в якому накопичуються жири, що містяться в пшоні.

На відміну від інших круп, які можуть зберігатися рік-два, пшоно швидко злежується і починає гірчити. Гірчинку можна забрати, обсмаживши пшонку в сухому вигляді на сковороді. Цей спосіб набагато ефективніше прибирає гіркуватість, ніж ошпарювання окропом. Зрозуміло, перед обжарюванням потрібно прибрати з пшона все сміття.

Справа в тому що пшоно – багате джерело калію, яке допомагає впоратися з порушеннями серцевої діяльності. Лікарі рекомендують такий рецепт: пшоно слід розжарити на сильному вогні, але так, щоб воно не змінило свого кольору.

loading
×